NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

Nieuwsbrief Groots Hoogwaak – oktober

De ‘Week tegen Eenzaamheid’ van 29 september tot en met 6 oktober:

U bent welkom bij Groot Hoogwaak!

 

Mevrouw was 96 jaar en ik ging bij haar aan tafel zitten. “Mooie leeftijd, mevrouw”, zei ik om het ijs te breken.

“Nou mooi, ik weet niet of het zo mooi is”, was haar reactie.  Ik schrok ervan. Groot Hoogwaak probeert een fijne plek te zijn om te wonen en als iemand het dan niet fijn heeft, dan valt dat natuurlijk tegen.

“Het ligt niet aan jullie”, vertelde ze. “Het is hier erg fijn en ik ben blij met de dingen waarbij ik kan aansluiten, zoals de activiteiten en de gezelligheid op het woonplein. Maar kijk, ik ben de laatste die over is. Mijn tweede echtgenoot overleed zo’n 5 jaar geleden, mijn eerste al 15 jaar geleden. Ik was de jongste uit een gezin van 10. Ik ben nog als enige over. Zelfs mijn kinderen zijn al overleden. En dan voel ik me toch alleen. Ik ben het niet, want jullie zijn er ook. Maar de eenzaamheid in mijn hart kunnen jullie niet oplossen, het gebrek aan gezelligheid wel”.

In Noordwijk staan wij van 29 september tot en met 6 oktober stil bij de ‘Week tegen Eenzaamheid”. Samen proberen we het leven van mensen in de buurt wat te veraangenamen en sociale contacten te stimuleren.

Groot Hoogwaak biedt een breed scala aan activiteiten waaraan mensen uit Noordwijk kunnen deelnemen. Ook op het gebied van voeding en ondersteuning kunnen we u helpen als het nodig is.

Kom eens langs in ons gezellige Grand Café om een kopje koffie te drinken, een lunch of warme maaltijd te nuttigen tegen betaalbare prijzen. Groot Hoogwaak staat open voor de mensen uit de buurt. U kunt bij ons vrijwilligerswerk doen, maar we kunnen ook bemiddelen als er vrijwillige hulp nodig is.

In ‘Het Breinhuis’ bent u welkom om meer informatie te krijgen over dementie of hoe u gebruik kunt maken van verschillende hulpmiddelen. Onze casemanagers dementie maken tijd vrij om naar u te luisteren en u goed te informeren.

Op het gebied van sociaal contact en gezelligheid is er misschien meer mogelijk dan waar u aan denkt.

Neemt u vooral contact met ons op als u meer informatie zoekt of voor gewoon een goed gesprek.

Groot Hoogwaak vervult een rol in de samenleving, ook voor die mensen die niet bij ons wonen of zorg krijgen van onze wijkverpleging. U bent van harte welkom en wij zijn altijd blij als u er bent!

Groot Hoogwaak: de fijnste plek om te wonen, de fijnste plek om te werken en een plek die echt thuis is!

Met vriendelijke groet,

Henny Roos

Directeur-bestuurder

 

Klik hier om de nieuwsbrief van oktober te lezen.

Groot Hoogwaak