NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

In het zorgcentrum

GHK-iconen-website-13
Wij beschikken over 75 appartementen WLZ (waarvan 3 tweepersoonsappartementen). Medio 2e helft 2023 komen hier 6 appartementen bij. Tevens beschikken wij over 6 ELV bedden voor tijdelijk verblijf.
  • Een eenpersoonsappartement bestaat uit een zit/slaapkamer met een kitchenette en een badkamer met douche en toilet.
  • Een tweepersoonsappartement heeft, naast de zitkamer, een aparte slaapkamer, een kitchenette en een badkamer met douche en toilet.

Voor een korte impressie over het wonen in het zorgcentrum van Groot Hoogwaak kijk dan het filmpje op YouTube: https://youtu.be/H61gTJ5LSsA

We doen er alles aan om uw verblijf prettig en goed te laten verlopen. Bij ons bent u in een veilige omgeving, waar u zich thuis voelt en waar u comfortabel kunt wonen. Om die reden kunt u zo veel als mogelijk uw eigen meubilair en accessoires meenemen. Desgewenst kunnen wij het appartement eenvoudig gemeubileerd opleveren.

Zelfstandigheid staat bij ons hoog in het vaandel, maar er zijn 24 uur per dag verpleegkundigen en verzorgenden aanwezig, waar u een beroep op kunt doen. Deze zijn deskundig en betrokken en geven u persoonlijke aandacht.

De zorg en begeleiding stemmen we af op uw situatie en wensen. Uw vaste contactverzorgende legt dit vast in een zorgleefplan. Hierbij kunt u denken aan: hulp bij wassen of aankleden, toiletgang, medicijngebruik of maaltijden. Tweemaal per jaar evalueren we de activiteiten zoals vastgelegd in het zorgleefplan. Dit doen we in samenwerking met u.

Wij bieden verzorging en verpleging vanaf zorgzwaartepakket 5. De behandeling wordt gegeven door ons eigen behandelteam aangestuurd door een specialist ouderengeneeskunde. Het behandelteam kan o.a. bestaan uit een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en een diëtist en wordt gefinancierd uit de zorgverzekering.

Een zorgzwaartepakket bevat een uitgebreide zorg- en dienstverlening. U kunt denken aan:

  • Cliëntservicebureau: samen met een cliëntadviseur kijkt u welke zorg bij u past
  • Verpleging: verpleegkundige handelingen met het oog op herstel of het voorkomen van verergering van een eventuele ziekte of aandoening, bijvoorbeeld medicijnen toedienen of wondverzorging
  • Persoonlijke verzorging, bijvoorbeeld hulp bij wassen, douchen en aankleden
  • Huishoudelijke zorg
  • Begeleiding bij activiteiten (ontspanning, dagbesteding) of gesprekken
  • Maaltijden
  • Deelname aan activiteiten (soms tegen geringe vergoeding)
  • Alarmopvolging

Bewoners waar na verloop van tijd dementie wordt geconstateerd, kunnen dankzij het deskundige personeel in Groot Hoogwaak blijven wonen.

Het dagelijkse leven binnen het woon-zorgcentrum speelt zich af in de huiskamer. Er is veel aandacht voor de individuele wensen en gewoonten van de bewoners. Het bieden van een huiselijke omgeving en aandacht voor het alledaagse leven, draagt er toe bij dat de bewoners zich snel vertrouwd en geborgen voelen. Samenwerking met de familie vinden wij erg belangrijk.

Cameramonitoring
Wij hebben cameramonitoring op de afdeling ter bescherming en veiligheid van onze cliënten en ter efficiëntie van de werkzaamheden van de verzorging. Het protocol cameramonitoring is schriftelijk op te vragen bij Groot Hoogwaak.

 

Groot Hoogwaak