NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

Tijdelijk verblijf

GHK-iconen-website-14
Wenst u bij Groot Hoogwaak te herstellen na een ziekenhuisopname? Wilt u er even tussenuit om tijdelijk de zorg voor uw naaste(n) te ontlasten? Of wilt u op vakantie of bezoek gaan in Noordwijk en heeft u overnachting met zorg nodig?

Wij bieden u de mogelijkheid tijdelijk te verblijven met alle zorg- & dienstverlening die nodig is in een veilige omgeving. De tijdelijkheid varieert van 1 dag én nacht per week tot maximaal 3 maanden bij herstelzorg (met een optie op verlening van maximaal 3 maanden).

Het verblijf
Groot Hoogwaak beschikt over 6 kamers / appartementen waar cliënten tijdelijk kunnen verblijven, omdat de zorg thuis niet geboden kan worden. Dat kan zijn vanwege;

  • Herstelzorg na een ziekenhuisopname
  • Respijtzorg (tijdelijke ontlasting van zorg voor partner / mantelzorger)
  • Vakantie of bezoek in Noordwijk

Voor het verblijf kunt u kiezen uit 1 kamer (gedeelde sanitaire voorzieningen) of 2 kamers (eigen sanitaire voorzieningen). Daarnaast kiest u een arrangement, op basis van wat u nodig denkt te hebben:

  • Basisarrangement: ontbijt, alarmering, gebruik van vast telefoon en televisie en schoonmaak.
  • Uitgebreid arrangement: naast het ontbijt krijgt u een lunch en avondeten aangeboden.

Om teleurstelling te voorkomen is het noodzakelijk vooraf te reserveren voor verblijf bij Groot Hoogwaak.

De kamer is een ingerichte zit/slaapkamer met TV, telefoon, gedeeld sanitair en een gedeelde keuken. Eén kamer beschikt over eigen sanitair. Handdoeken en beddengoed zijn aanwezig. Indien gewenst, kunt u voor een klein bedrag deelnemen aan het activiteitenprogramma van Groot Hoogwaak.

Dienstverlening
Wij bieden u ondersteuning en hulp bij de uitvoering van de persoonlijke verzorging en de dagelijkse activiteiten. De zorgverlening wordt binnen de mogelijkheden van de organisatie (en indien van toepassing binnen de indicatie) afgestemd op uw wensen en behoeften. Onze deskundige en betrokken medewerkers zijn 24 uur per dag aanwezig.

Indien fysiotherapie, logopedie of andere zorg nodig is dan kan deze zorg vanuit de eerste lijn geleverd worden. Bent u niet woonachtig in Noordwijk, maar heeft u wel een consult nodig van een huisarts, dan kan dat via de specialist ouderengeneeskunde, welke is aangesloten bij Groot Hoogwaak. Tevens kunnen wij nodige medicatie voor u bestellen via aangesloten apotheken.

Faciliteiten en activiteiten
Voor gezellige activiteiten en sociaal contact kunt u deelnemen aan een activiteitenprogramma, tijdens uw verblijf bij Groot Hoogwaak wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

Groot Hoogwaak beschikt over een eigen keuken welke elke dag gezonde en smakelijke maaltijden voor u bereidt. U kunt maaltijden op uw kamer of in de huiskamer nuttigen of eten in het Grand Café van Groot Hoogwaak.

Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van diverse faciliteiten waaronder de kapsalon, fitness, pedicure en linnenservice.

Kosten
Afhankelijk van uw situatie worden de kosten (volledig) vergoed en zal een eigen bijdrage nodig zijn. Het is raadzaam vooraf na te gaan of u de kosten vergoed krijgt. Bij aanmelding zal onze cliëntadviseur u een prijsvoorstel doen. Hierop kunt u exact zien wat uw verblijf bij Groot Hoogwaak kost.

Vergoeding bij indicatie
Krijgt u een indicatie, dan worden de kosten volledig vergoed. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bepaalt of u een indicatie met verblijf krijgt. U moet wel een eigen inkomensafhankelijk bijdrage aan het CAK betalen. Het kan ook zijn dat u wel een indicatie krijgt voor de nodige zorg, maar niet voor het verblijf. De kosten voor de zorg worden dan vergoed door de zorgverzekeraar, de verblijfskosten zijn dan voor eigen rekening.

Vergoeding zonder indicatie
Uw zorgverzekeraar kan een deel vergoeden indien er sprake is van een aanvullende verzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te gaan of dit bij u ook het geval is. In geval van respijtzorg kan het zijn dat de gemeente een deel van het verblijf vergoed. Neem contact op met de gemeente om na te gaan of u een vergoeding kan krijgen voor uw verblijf.

U kunt de kosten van uw verblijf uiteraard ook voor eigen rekening nemen.

Betaling
Betaling voor uw verblijf kan achteraf door middel van een factuur. Indien u langer blijft in verband met herstel, dan is het mogelijk maandelijks een bedrag via automatische incasso af te laten schrijven van uw rekening.

 

Groot Hoogwaak