NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

Reuzenbol ‘Beach Babes’ onthuld bij Groot Hoogwaak

Zaterdagmiddag 17 december jl. is de Reuzenbol ‘Beach Babes’ onthuld bij woon-zorgcentrum Groot Hoogwaak in Noordwijk ter ere van het 50-jarig jubileum.

De Reuzenbol is geadopteerd door Woon-zorgcentrum Groot Hoogwaak en is geplaatst als afsluiting van het 50e jubileumjaar. De bol is onthuld door Henny Roos, directeur-bestuurder van Groot Hoogwaak tezamen met wethouder Roberto ter Hark, Jan van Vliet en bewoner Cees Spaanderman.

Crescendo Noordwijk zorgde voor de muzikale omlijsting bij dit feestelijke evenement.

Met deze onthulling staan er nu 43 Reuzenbollen in de Bollenstreek.

Henny Roos: “De visie van Groot Hoogwaak is even simpel als complex en mooi: ‘De fijnste plek om te wonen én de fijnste plek om te werken!’ Samenwerking is daarin het sleutelwoord, samen met de cliënten en bewoners, maar ook samen met andere partijen uit de regio. Wij zien de tulpenbol als symbool voor simpel, toch complex en mooi. Het thema op dit prachtige kunstwerk verbeeldt voor ons onze ligging aan zee en onze visie: Samen met alle anderen!”

In het werk van kunstenares Gaïd Ombre staan mensen centraal. Vaak weergegeven op het strand of in een badpak. Vandaar dat de keuze voor een strand tafereel op deze Reuzenbol snel gemaakt was. Doordat de bol rond is, iets wat je normaal bij een schilderij niet hebt en doordat de figuren elkaar vasthouden, ontstaat een cirkel van verbondenheid.

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van de Gildemeesters Bollenstreek. De (tulpen)bollen zijn 1.85 meter hoog en hebben een omtrek van 6 meter. De Reuzenbollen worden geadopteerd door stichtingen, bedrijven, gemeenten en anderen uit het hele gebied, die de Bollenstreek een warm hart toedragen. Elke bol wordt beschilderd door een kunstenaar uit de regio.

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn straks een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Je kunt de route ook bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl/fietsroute.

Bij deze reuzenbol ‘Beach Babes’ op het terrein van Groot Hoogwaak staat een bordje met een QR-code. Wij adviseren u om regelmatig deze QR-code te scannen, want soms kan u een verrassing tegenkomen…

 

Op de foto van links naar rechts: Cees Spaandersman, Marjolijn van der Jagt, Gaïd Ombre, Henny Roos, Jan van Vliet en Roberto ter Hark.

Groot Hoogwaak