NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

Bericht op website Leyden Academy n.a.v. Zomervisite

Op 7 oktober jl. was het Nationale Ouderendag.

Deze dag is speciaal in het leven geroepen om aandacht te vragen voor een wereldwijde vergrijzende samenleving. Een goede gelegenheid lijkt ons om iets te betekenen voor ouderen in je omgeving. Ga eens langs het verzorgingshuis en vraag of je van betekenis kan zijn (incidenteel of structureel). Dat wat aandacht, even kletsen en wandelen al wel niet doet, blijkt uit de ervaring van Mia (21) en Nel (92), die in Noordwijk aan Zomervisite hebben deelgenomen.

Nel: “Ik vind het geweldig, ik ben zo dankbaar en blij. Toen het huis me er over vertelde en toen Mia kwam, dat was een geschenk. Mijn man is overleden en ik heb geen kinderen. Ik zit veel op mijn kamer. Hier bij Groot Hoogwaak heb ik het top hoor, begrijp me niet verkeerd. Ik ben heel blij met de medewerkers. Maar dat Mia zo nu en dan komt, dat vind ik een feest. Het klikt ook geweldig. Ze heeft ook al eens haar vriend Sem meegenomen, of we wandelen langs Mia haar ouders of langs mijn buren van ruim dertig jaar geleden. We zijn laatst op de boulevard geweest en ik zie dingen die ik nog nooit had gezien. Goh wat is er veel veranderd. Als Mia niet kan, dan vraagt ze een vriendin om met me te wandelen en te kletsen. Zelfs nu Zomervisite is afgelopen, wil Mia blijven langskomen. Maar dat wil ik alleen als het niet in de weg komt met haar studie, werk en sporten.”

Mia: “Ik vind het heel gezellig om met Nel te wandelen. Het is zo leuk dat de medewerkers ons hebben gematcht. We schelen dan wel 70 jaar maar we kunnen over van alles kletsen. Het voelt als een vriendschap. Ik krijg ook zo veel dankbaarheid en waardering.”

Zomervisite is een initiatief van Leyden Academy en het Jo Visser fonds. Meer weten? Ga naar zomervisite.mystrikingly.com.

Kijk op de website van Leyden Academy: Nationale Ouderendag: kijk naar elkaar om – Leyden Academy

 

Groot Hoogwaak