NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

Nieuwsbrief Groots Hoogwaak juli

Beste lezer,

Al wandelend door de Waterleiding duinen, dacht ik terug aan de afgelopen periode. Wat niemand ooit verwacht had, werd werkelijkheid: de sluiting van ons woon-zorgcentrum. Ook op ons terrein en de cliënten in de wijk werden hierdoor getroffen. Geen activiteiten meer in het dorp, beperkt persoonlijk bezoek en niet even ontspannen naar buiten. Dit heeft veel impact.

Wat heeft dit veel van bewoners, medewerkers en mantelzorgers gevraagd.

Bezoek door het raam of zwaaiend naar geliefden op de bovenste etages. Emoties maar ook opbeurende woorden. Een beeld dat we nooit meer zullen vergeten. Maar wat hebben we mooie dingen zien gebeuren. We zijn overladen met lieve kaarten, tekeningen, bloemen, ijsjes en nog vele meer lekkers. En niet te vergeten de optredens in de tuin van het binnenplein. Dank jullie wel hiervoor. Het heeft de bewoners / cliënten goed gedaan.

Waar ik het meest trots op ben is de inzet van al onze medewerkers. Zij hebben het uiterste uit zichzelf gehaald. Van troostende woorden, beeldbellen met de mantelzorgers tot een vrolijke noot. Dit allemaal naast de dagelijkse zorgtaken. Dit vraagt andere kwaliteiten en andere manieren van werken dan we gewend waren.

Hoe diep raakt het onze medewerkers, om volledig ingepakt in beschermende kleding, voor een bewoner te zorgen in de laatste fase van het leven. Alleen in het allerlaatste stukje konden we bezoek ontvangen. Mentaal een hele zware periode.

Gelukkig is de versoepeling van de bezoekregeling gestart. Een uurtje wandelen of bezoek op de kamer, hoe heerlijk is dat.

Voorzichtig kijken we vooruit naar de komende vakantieperiode waarin onze medewerkers gaan genieten van hun welverdiende rust.

Hoe fijn om te melden dat we in deze periode de diensten met eigen medewerkers bijna kunnen opvullen. Als er een ZZP-er ingezet wordt, is dit 1 persoon voor meerdere weken achter elkaar. We kunnen hiermee de continuïteit van zorg waarborgen.

Corona crisis heeft in ons boven gehaald, wat in het leven echt van waarde is.

We zijn trots op onze medewerkers!

 Met vriendelijke groet,

Gerda Caspers

Teammanager Zorg

 

Klik hier om de nieuwsbrief van juli te lezen.

Groot Hoogwaak