NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

Versoepeling bezoekregeling

Op vrijdag 28 mei jl. heeft de minister-president weer een persconferentie gehouden; het gaat de goede kant op met het terugdringen van het coronavirus in ons land. Dat merken we ook in het zorgcentrum. De afgelopen drie maanden zijn er geen coronabesmettingen geweest.

Op de persconferentie zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd, die zaterdag 5 juni jl. van kracht zijn gegaan. Groot Hoogwaak is blij dat wij deze versoepeling ook kunnen doorvoeren. Daarvoor vragen we uw aandacht voor de volgende nieuwe uitgangspunten per 5 juni:

  • Er kunnen 4 bezoekers per bewoner per dag op bezoek komen. Wel vragen we u nog steeds 1,5 meter afstand te houden;
  • Op de woonpleinen kunt u ook weer op bezoek, maar hier graag met 1 persoon per bewoner. Wij verzoeken u hier ook 1,5 meter afstand te houden;
  • Ook het Grand Café is weer open voor publiek en hier kunnen conform de voorschriften 30 mensen gelijktijdig aanwezig zijn, dit aantal is ook van toepassing in de algemene ruimtes. De gastvrouwen worden daarbij niet meegeteld;
  • Voor de bewoners van het zorghuis geldt verder; we gaan weer bingoën in groepen van maximaal 4 personen per tafel;
  • Ook vanuit de kerk worden er themagesprekken gehouden in het Grand Café. Ook hier betreft het een groep van maximaal 4 mensen, incl. de Geestelijk verzorger.

We gaan de goede kant op en we zijn blij dat we de maatregelen langzaam kunnen afbouwen. Het coronavirus is echter nog niet weg. Wij vragen u dus uitdrukkelijk nog mondneusmaskers te dragen als u beweegt en loopt binnen Groot Hoogwaak.  Als u op een woonplein of huiskamer op 1,5 meter afstand zit van iemand, kan het mondneusmasker af.

 

Groot Hoogwaak