NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

Nieuwsbrief Groots Hoogwaak mei

Beste lezer,

Voor u ligt de nieuwsbrief van de maand mei. De maand waarin we normaal gesproken het voorjaar vieren en de maand die ons belooft dat de zomer eraan komt. Door het advies vanuit het RIVM zit u echter binnen en geniet u helaas niet van dit mooie jaargetijde zoals u dat waarschijnlijk graag zou willen. Geen bollentocht (met de rolstoelbus), geen bezoek aan de Keukenhof of boulevard en niet op pad voor een frisse neus met de rolstoel-wandelclub.

Binnen blijven en geen bezoek van dierbaren, dat vraagt veel van u, maar ook van uw familieleden, de vrijwilligers en onze medewerkers. Daar zijn we ons met z’n allen steeds van bewust. In het zorghuis bieden onze medewerkers de bewoners op de woonpleinen allerlei activiteiten aan om dit enigszins te vergemakkelijken; samen bewegen, muziek luisteren, lekker eten maar er is vooral ook veel aandacht voor sociale interactie. Bellen met mensen buiten Groot Hoogwaak is een vaste activiteit geworden. Wij doen er zo van alles aan om de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden.

Wanneer u zelfstandig in uw eigen appartement of huis woont is dit natuurlijk een stuk lastiger. Weliswaar kunt u uw kleine boodschappen door ons laten bezorgen. Maar het ontbreken van sociale contacten als gevolg van bijvoorbeeld het stopzetten van het gezamenlijk maaltijdgebruik in ons Grand Café, het wekelijks zwemmen of bridgen vullen we met onze boodschappenservice natuurlijk niet op. Hierop inspelend zijn er binnen Noordwijk organisaties die vrijwilligers inzetten om telefonisch contact met ouderen te onderhouden. Wanneer u hier behoefte aan heeft kunt u ons dit laten weten, dan melden wij u aan!

Naast dit initiatief om u in deze moeilijke periode te ondersteunen, is het goed om ook even stil te staan bij alle andere hulp en aandacht die wij uit Noordwijk en de regio mogen ontvangen Daar zijn mooie initiatieven uit voortgekomen. Hartverwarmend hoe velen zo hun betrokkenheid laten zien en zich bereid verklaren u en ons te willen helpen en steunen. Samen staan we sterk!

Via het ‘nieuws’ op de website www.groothoogwaak.nl houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Groot Hoogwaak. Als u op uw computer naar de website gaat, kunt u linksboven aangeven of u pushberichten wilt ontvangen. Indien u dit toestaat, ontvangt u al ons nieuws onmiddellijk nadat er een bericht geplaatst is.

Daarnaast kunt u ons volgen via onze Facebook- en Instagram pagina. Op deze pagina’s houden wij u op de hoogte van het ‘wel-en-wee’ bij Groot Hoogwaak.

Heel veel sterkte toegewenst in deze bijzondere tijd.

Blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Marlies van der Vring

Teammanager welzijn & vrijwilligers

 

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Groot Hoogwaak