NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

Een avond over dementie met Heleen van Royen

Op donderdag 20 september is Heleen van Royen te gast in de Bibliotheek in Noordwijk tijdens ‘een avond over dementie’. De Bibliotheek Bollenstreek en Noordwijk Dementievriendelijk organiseren deze avond om met elkaar in gesprek te gaan over dementie. Heleen van Royen maakte met de documentaire ‘Het Doet Zo Zeer’ een indringend en tegelijkertijd zeer ontroerend portret van haar moeder bij wie beginnende dementie was vastgesteld. De schrijfster is deze avond te gast en leidt de film in en zal na afloop vragen van het publiek beantwoorden.

Kaarten voor deze avond kosten 3 euro per persoon en zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl en in de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek.

Documentaire ‘Het Doet Zo Zeer’
In de film ‘Het Doet Zo Zeer’ volgt Heleen van Royen gedurende een periode van ruim een jaar haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Informatiemarkt
ActiVite, DBO (DrieBondenOverleg), Groot Hoogwaak en Welzijn Noordwijk zijn deze avond aanwezig op een informatiemarkt. Bezoekers kunnen bij hen terecht voor tips en informatie.

Bibliotheek Bollenstreek en Noordwijk Dementievriendelijk
De Bibliotheek Bollenstreek en Noordwijk Dementievriendelijk organiseren samen deze avond. In een dementievriendelijke gemeente werken gemeente, organisaties, Alzheimerafdelingen en vrijwilligers samen om te zorgen dat mensen met allerlei soorten geheugenproblemen, zoals dementie, gewoon mee kunnen blijven doen in de samenleving. Op deze manier kunnen ze hun leven blijven leiden zoals ze dat al deden en geaccepteerd worden door hun omgeving.

De initiatiefgroep Noordwijk Dementievriendelijk bestaat uit: ActiVite, Thuiszorg Marente en Jeroen, DBO (DrieBondenOverleg), Groot Hoogwaak en Welzijn Noordwijk. Zij worden ondersteund door Grand Hotel Huis ter Duin en de gemeente Noordwijk. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Ondernemersfonds Noordwijk.

Datum donderdag 20 september
Tijd van 19.30 uur tot 22.00 uur
Locatie Bibliotheek in Noordwijk, Akkerwinde 1 A, 2201 MC Noordwijk
Kaarten Een toegangskaart kost € 3,00 per persoon en de kaarten zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl of in de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek.

Groot Hoogwaak