NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

Nieuwsbrief Groots Hoogwaak juni

Beste mensen,

De persconferentie van dinsdag 19 mei jl. bracht ons goed nieuws. Eindelijk komt er een voorzichtig einde aan de bizarre situatie, waarin geen bezoek mogelijk was. Een eenzame periode voor bewoners, maar ook voor familie en vrienden. Toch kunnen we zeggen dat we het niet voor niets hebben volgehouden met elkaar. Corona heeft ons tot nu toe nog overgeslagen. De inzet van alle medewerkers en het verdriet van ons allen heeft ons in ieder geval gebracht waar we op hoopten.

Intussen hebben vele mensen van dichtbij en op afstand gezorgd voor een zo prettig mogelijke tijd voor onze cliënten en bewoners. Dit vervult ons met trots, maar ook van een groot verantwoordelijkheidsgevoel: Hoe houden we de goede dingen vast in de situatie, waarin samen ook weer samen is? Dat is nu de belangrijkste vraag!

Het langzaam weer openstellen van Groot Hoogwaak voor bezoek is enerzijds een heel heugelijk feit en anderzijds ook een zorgelijke situatie, omdat het een enorme discipline van ons allemaal vraagt om ook in deze fase corona buiten de deur te houden. Vandaar dat we samen met de cliëntenraad, ondernemingsraad, collega organisaties en familie een plan hebben gemaakt, waarin we de eerste stap naar openstelling weer gaan nemen. We gaan er blij mee aan de slag, maar ook een beetje gespannen, want ook u wilt niet diegene zijn die corona bij Groot Hoogwaak naar binnen brengt.

Vanaf 27 mei verwelkomen wij weer mondjesmaat bezoek bij Groot Hoogwaak. Het hoofdgebouw blijft verder gesloten voor mensen die er niet wonen. Wel starten we langzaam de pendeldienst naar het dorp weer op. De afgesproken veiligheidsmaatregelen blijven nog van kracht tot we weer nieuwe stappen mogen en kunnen nemen.

Er schijnt weer licht aan de corona horizon. Daar zijn we heel blij mee. Maar voorzichtigheid is misschien wel meer geboden dan in de afgelopen periode. Want nu is het aan ons om vol te houden en met elkaar een veilige samenleving voor iedereen te creëren: ziek en gezond, sterk of kwetsbaar, jong of oud, dit moeten we echt samen doen! En wij en niemand anders dan wij met elkaar bepalen of het ook lukt.

Nog steeds heel veel sterkte, gezondheid en kracht gewenst!

Met vriendelijke groet,

Henny Roos

Directeur-bestuurder

 

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

Groot Hoogwaak