NOORDWIJK info@groothoogwaak.nl 071 36 888 88

Nieuwsbrief Groots Hoogwaak april

Veilige Vrijheid?

De meeste momenten dat ik iets moet schrijven, lukt me dat over het algemeen prima. Ik verdiep me vaak in het onderwerp en heb dan ook wel een mening over zaken die in de verzorging- en verplegingswereld spelen. En bij Groot Hoogwaak is er ook voldoende dynamiek om af en toe een stukje over te schrijven.

Dit keer niet! Dit keer was er een writer’s block. Ik wist niet wat het was en heb het dus even opgezocht op Google. Een writer’s block is het tijdelijk onvermogen van een schrijver om tot schrijven te komen. Nou wil ik mij zeker geen schrijver noemen, maar een stukje moest ik wel schrijven. Het thema is: ‘Veiligheid’. En daar zit het probleem. Er is veel te schrijven over veiligheid en met name veilige vrijheid is een belangrijk thema voor ons als zorginstelling en vooral ook voor onze bewoners en cliënten. Het probleem is alleen dat de wereld door het coronavirus ineens niet meer veilig is en dat vrijheid voor onze bewoners en medewerkers al helemaal ver te zoeken is.

“Ik ben benieuwd”, dacht ik gisteren wie zich de afgelopen dagen heeft afgevraagd of we alle registraties wel goed hebben gedaan? Of het hele administratieve proces dat onze medewerkers dagelijks moeten doorlopen wel goed verloopt? Ik heb zo het vermoeden dat het er niet zoveel zijn en dat is zachtjes uitgedrukt. Nu zijn zaken die een paar weken geleden nog van belang waren naar de achtergrond verschoven. Maar ondertussen werken onze collega’s bij Groot Hoogwaak op een indrukwekkend professionele en liefdevolle manier achter gesloten deuren met bewoners en cliënten, die nergens heen kunnen en hun dierbaren missen. Dierbaren die ook niet op bezoek mogen komen. Voor iedereen een vreselijk trieste maar onvermijdelijke situatie. Zowel voor bewoners, cliënten, familie en medewerkers van Groot Hoogwaak als ook van onze collega organisaties in de omgeving. Dus nu juist wel even een stukje schrijven, juist omdat de emoties hoog zijn en het verdriet om mij heen enorm. Onze collega’s knokken in de frontlinie en dat zijn bijvoorbeeld ook de mensen die koken, de was doen, de schoonmaak, activiteiten en het management. Elke dag staan zij klaar voor de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd.

En het geeft mij ook de kans, om alle instanties, de Gemeente Noordwijk, bloemenkwekers, visboeren, pizzabakkers, muzikanten, tekenaars en alle andere Noordwijkers en mensen uit de regio te bedanken voor de enorme steun die we elke dag krijgen. Het is indrukwekkend en het helpt echt! Deze crisis gaan we samen oplossen, maar het gaat nog wel even duren. We hebben elkaar nu dubbelhard nodig en u in onze omgeving ook. Helpt u ons ook door binnen te blijven? Dit is nu zo belangrijk en als u dit leest waarschijnlijk nog meer.

Wij zijn even iets minder met administratie bezig, maar zorgen extra goed voor uw partner, familie en of naaste. Veilige vrijheid is een heel belangrijk onderwerp en ook deze situatie gaat ons daar meer over leren.

Zorg goed voor elkaar!

Blijf thuis als het kan en namens Groot Hoogwaak heel veel kracht gewenst in deze zware tijd.

Hartelijke groeten,

Henny Roos,

Directeur-bestuurder

 

P.S. I.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus treft u een aangepaste nieuwsbrief aan.

Klik hier om de nieuwsbrief van april te lezen.

Groot Hoogwaak