Scootmobiel instructiedag

24-6-2014
Dinsdag 24 juni vond op initiatief van Gemeente Noordwijk en in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Welzorg  een scootmobiel instructie plaats bij woon-zorgcentrum Groot Hoogwaak.
 
Deze instructie was bedoeld voor  Noordwijkse scootmobielrijders en  ook voor diegenen die van plan zijn een scootmobiel aan te gaan schaffen.
De deelnemers werden om 9.45 uur welkom geheten door      mw. Mania Hoogendoorn, directeur- bestuurder van Groot Hoogwaak, en de dag werd officieel geopend door wethouder Salman.
Tijdens het ochtendprogramma werd aandacht besteed aan de verkeersregels en specifieke verkeerssituaties.  Daarnaast konden de deelnemers oefenen op een speciaal uitgezette ‘hindernisbaan’.  Hier moesten zij bijvoorbeeld een deur openen, achteruit rijden en over een drempel. Na een heerlijke lunch gingen deelnemers onder begeleiding in groepjes het dorp in voor een leuke route door Noordwijk aan Zee en Binnen! De route bracht hen op een rotonde, langs diverse wegversmallingen en in vele andere reĆ«le verkeerssituaties. De dag werd onder het genot van een kop koffie afgesloten in Groot Hoogwaak. De deelnemers kunnen terugkijken op een leerzame dag!