Ontgroening studenten bij Groot Hoogwaak

6-9-2016
Lid worden van een studentenvereniging betekent: een ontgroening! Een week lang ergens in de buurt van Rijpwetering logeren: zonder telefoon en zonder horloge. De leden van de Amsterdamse studentenvereniging Lanx werden er op uit gestuurd om te werken of kennis te maken met vrijwilligerswerk. Dit laatste werd georganiseerd door Stichting Present Bollenstreek.
 
Een groep van 8 studenten heeft zich vrijwillig ingezet in woon-zorgcentrum Groot Hoogwaak.
De leeftijd van de studenten varieerde van 18 tot 21 jaar en er waren 1e , 2e  en een enkele 3e jaars uit allerlei studierichtingen zoals bijvoorbeeld psychologie, economie en bedrijfskunde aanwezig. Een enthousiaste groep jongeren die hun handen uit de mouwen hebben gestoken en onze cliĆ«nten een leuke dag hebben bezorgd!
 
In de ochtenduren werd er hard gewerkt: rolstoelen en rollators werden schoongemaakt. Daarvoor hadden zij een echte “rolstoel-was-straat” gecreĆ«erd! In de middag was er tijd voor ontspanning: met bewoners in rolstoelen buiten wandelen en genieten van  het mooie weer. De middag werd afgesloten in het restaurant met een uurtje samenzang van oudhollandse liederen.
 
Al met al voor studenten en bewoners van Groot Hoogwaak een fantastische dag. Voor volgend jaar hebben wij ons dus alvast aangemeld!