Medewerkers Beljon + Westerterp verzorgen gezellige dag voor bewoners van Groot Hoogwaak

22-9-2015
Op een regenachtige dag, worden 12 medewerkers van Beljon + Westerterp welkom geheten door Mania Hoogendoorn (directeur-bestuurder) en Marlies van der Vring (Coördinator  Welzijn & Vrijwilligers) van Groot Hoogwaak. Onder het genot van een kopje koffie en een koekje worden zij voorgesteld aan de andere vrijwilligers van de dag, hierna te noemen de echte HELDEN.
 
Ook Beljon + Westerterp spreekt haar idee van de dag uit en haar dankbaarheid dit binnen Groot Hoogwaak te mogen vervullen en zet dit kracht bij met twee prachtige bossen bloemen. De groepen worden verdeeld: één  groep gaat met veel enthousiasme naar de Dierenhoeve, één groep stort zich op poffertjes bakken en de andere groep gaat aan de slag met de pannenkoeken.

De Dierenhoeve wordt bereikt na een mooie bustocht door Noordwijk met  vier zeer enthousiaste bewoners van Groot Hoogwaak. Plekken waar zij vroeger hebben gewoond worden aangewezen en de bijbehorende herinneringen gedeeld. Aangekomen bij de Dierenhoeve is het tijd voor een stevige gebonden uiensoep met broodjes, waarna het tijd is de Vlaamse reuzen op schoot te nemen. De worteltjes vinden gretig aftrek.
 
Daarover gesproken, voor ongeveer 20 (hongerige) bewoners worden er poffertjes gebakken. Het duurt even voordat alle bewoners genoeg gegeten hebben, maar hierdoor is er ondertussen wel voldoende tijd om met iedereen een kletspraatje te houden.
 
Op de gesloten afdeling voor dementerende bewoners wordt er genoten van de pannenkoeken onder leiding van zeer vakkundige begeleiders van Groot Hoogwaak. Het middagprogramma wordt hier afgemaakt met nageltjes lakken. Wat een “treat” en aandacht.
 
In de loop van de middag komen de groepen weer bij elkaar en worden de ervaringen gedeeld nadat een spel gespeeld is waar met veel enthousiasme liedjes van vroeger worden gezongen door de bewoners, medewerkers en vrijwilligers  van Groot Hoogwaak aangevuld met het koor van Beljon + Westerterp.
 
Een geslaagde dag waar er van beide kanten na afloop naar elkaar werd uitgesproken dat het gezellig was en fijn om zo met elkaar een dag op te trekken! En dat er veel waardering is voor de zo broodnodige vrijwilligers en medewerkers. Zonder gekheid, bij een ieder blijft een diep gevoel van respect achter. Dank voor deze dag en een kus voor mevrouw Oliemans van 98!