Mania Hoogendoorn vertrekt bij Groot Hoogwaak

18-11-2016
Mania Hoogendoorn,  Directeur- bestuurder  van Groot Hoogwaak beëindigt per 1 januari  2017 haar functie, na een dienstverband van zestien jaar.
 
In die periode groeide Groot Hoogwaak  van een kleine organisatie in Noordwijk  uit tot een zorgverlener met  ongeveer 600 cliënten, 300 medewerkers en 160 vrijwilligers.
 Aan haar besluit om terug te treden ligt met name de sterk veranderende  organisatie van de dienstverlening in de zorg en met name de ouderenzorg ten grondslag. Hoogendoorn is van mening dat deze veranderingen vragen om een ander soort leiderschap en dat zij niet de juiste persoon is om deze vorm van management in te vullen.
 De Raad van Toezicht van Groot Hoogwaak heeft begrip en respect voor haar besluit. Ze is haar zeer erkentelijk voor de wijze waarop zij Groot Hoogwaak de afgelopen jaren heeft uitgebouwd tot een toonaangevend Woon- Zorgcentrum dat niet meer is weg te denken uit de Noordwijkse samenleving.
 Mania Hoogendoorn  zal worden opgevolgd door de heer  Hans van Fulpen.  Daarmee hebben zowel de Ondernemingsraad als de Cliëntenraad van Groot Hoogwaak ingestemd .Hij zal zo spoedig mogelijk zijn werkzaamheden bij Groot Hoogwaak  aanvangen.
Hans van Fulpen is een ervaren bestuurder in de ouderenzorg en  is zeer gemotiveerd om de reeds ingezette veranderingen binnen Groot Hoogwaak verder door te voeren, de nieuwbouwplannen verder te implementeren en Groot Hoogwaak als zelfstandige organisatie te behouden voor de Noordwijkse samenleving.