Lezing 'Vogels in de winter en de Vogeltrek' zaterdag 24 oktober

15-9-2015
Deze middag vertelt Dineke Kistemaker van de Vereniging voor Natuur & Vogelbescherming Noordwijk u aan de hand van beeld en geluid niet alleen hoe vogels in ons land overwinteren, maar ook alles over de vogeltrek.
 
Ieder jaar vliegen miljoenen vogels soms wel duizenden kilometers ver om te overwinteren. Het is fascinerend om te leren dat vogels van soms wel een paar gram zulke gigantische afstanden kunnen afleggen. Maar ook hoe vogels in winterse omstandigheden overleven terwijl de IJsvogel, anders dan zijn naam doet vermoeden, strenge winters niet overleeft. En dat het Roodborstje dat u in het voorjaar ziet, niet dezelfde is als degene die u in de winter ziet. Maar ook dat de vogeltrek voor een belangrijk deel langs de Nederlandse kust en duinen plaatsvindt en je dus ook in Noordwijk, als je weet waar je moet kijken, in het najaar grote zwermen vogels van uiteenlopende pluimage kunt zien overkomen.

Dineke is jarenlang natuurgids geweest en organiseert nu allerlei cursussen om mensen te vertellen en te laten leren over de interessante wereld van de vogels. U bent deze middag van harte welkom om kennis te maken met de wondere vogelwereld!

Datum: zaterdag 24 oktober                       
Aanvang: 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur)

Locatie: recreanette                                   
Toegang: gratis voor alle senioren van Noordwijk


Let op: gelet op de beschikbare plaatsen is het noodzakelijk om u voor deze middag aan te melden bij de receptie van Groot Hoogwaak, tel.nr. 071-368 8888.