Feest 150 jaar badplaats Noordwijk

16-6-2016
Op 11 juni verzorgde de commissie SEIN in samenwerking met de gemeente Noordwijk een feestmiddag voor de cliƫnten van Groot Hoogwaak. Dit alles in het kader van de viering van 150 jaar badplaats. Een mijlpaal waarbij Noordwijk met tal van activiteiten dit jaar stilstaat.
 
De commissie heeft een prachtig programma voor de ouderen in Noordwijk uitgewerkt. Alle gasten werden in restaurant De Duinpan ontvangen aan feestelijk aangeklede tafels, waarop een kopje koffie of thee werd geserveerd, gecompleteerd met een plak cake die rijkelijk voorzien was van een dot lekkere slagroom.
Marjolijn van der Jagt heette iedereen welkom en praatte de onderdelen van de middag op een ontspannen wijze aan elkaar. Wethouder Barnhoorn sprak zijn waardering uit voor het werk van de voorbereidingscommissie.
Muziekvereniging ‘Echo der Duinen’ verzorgde de muzikale bijdrage en leerlingen van ‘dans- en balletschool Jorien Boot’ zetten hun beste beentje voor. En dat beste was echt heel best. De Charleston maakte veel indruk. De muziek van de Beach Boys die de Echo ten gehore bracht sprak enorm aan. Samen werd het Noordwijks volkslied gezongen.
In de pauze genoot iedereen van een glaasje fris of een advocaatje, opnieuw rijkelijk voorzien van slagroom. Verder werden hapjes gepresenteerd: kaas, worst, toast met haring en bitterballen. Er was geen nee te koop!
Op muzikaal- en dansgebied geldt dit ook voor het programma na de pauze. De Echo maakte indruk met de vertolking van het lied ‘Ik heb je lief’ en de balletdansers oogstten waardering met de ‘Notenkrakers’. Heel bijzonder was tenslotte het samenspel van de Echo en de balletdansers. Ze lieten het lied ‘Happy’ zien en horen. Heel mooi.
Na het gezamenlijk gezongen lied ‘O Vuurtorenplein’ en het dankwoord van de directeur van Groot Hoogwaak, Mania Hoogendoorn, werd dit nummer als afsluiting nogmaals uitgevoerd.
En zo kwam ook aan deze prachtige middag een einde en liep het overvolle restaurant langzaamaan weer leeg. Ieder ging opgetogen naar de eigen woning, nog vol van wat gezien en gehoord was.