Bliksembezoek Sinterklaas op de duofiets!

17-11-2014
Sint hoorde het afgelopen jaar in Spanje over een duofiets bij Groot Hoogwaak en dat mensen daarmee hele leuke tochten maken. Ondanks zijn hoge leeftijd staat de Sint altijd open voor nieuwe dingen dus dat wilde hij ook wel een keer meemaken. Het is weer eens wat anders dan altijd op de rug van zijn trouwe viervoeter zitten.
 
Sinterklaas  gaf voor vertrek uit Spanje aan de “Regelpiet” door dat hij direct na aankomst in Noordwijk een tochtje met de duofiets wilde maken. Hij had namelijk ook gehoord dat je op die fiets wel mag meetrappen maar dat niet noodzakelijk is.
Dat leek hem wel wat, want de Sint is tenslotte niet meer de jongste en het is ook wat onhandig met zo’n lang gewaad.
En zo gebeurde het dat afgelopen zaterdagmiddag 15 november Sinterklaas samen met de “Duofietspiet”, zomaar bij Groot Hoogwaak letterlijk en figuurlijk kwam binnenrijden. Daar had natuurlijk niemand op gerekend. Zelfs de loco burgemeester van Noordwijk was aanwezig, samen met nog een aantal andere Pieten. Want ja, ook die wilden wel eens in Groot Hoogwaak kijken wat daar allemaal aan activiteiten wordt georganiseerd. De soep stond al op tafel maar het zou Sint niet verbazen als die bij menigeen door alle consternatie koud is geworden.
Helaas moest de Sint snel weer verder want hij had nog een druk programma voor de boeg.
Maar…. hij komt nog terug voor een langer bezoek aan Groot Hoogwaak en wel op vrijdagmiddag 5 december. En nu maar hopen natuurlijk dat uw naam niet in het grote boek van Sinterklaas staat… De Sint zei overigens wel dat dit jaar de “Zeurpieten” thuis zijn gebleven, dus het beloofd een leuke en gezellige middag te worden. U komt toch ook?