Bij Groot Hoogwaak maken vele handen licht werk bij stroomstoring

11-10-2016
Afgelopen donderdagavond viel de stroom uit in diverse delen in Noordwijk aan Zee. Dus ook in Groot Hoogwaak, waar veel ouderen wonen die hulp nodig hebben, met name in de avond.
 
Veel medewerkers en familieleden kwamen ongevraagd naar Groot Hoogwaak om de helpende hand uit te steken.  Daardoor kon iedereen de zorg en aandacht krijgen die nodig is en liep alles op rolletjes. Naast de verzorgenden, staken ook medewerkers van het secretariaat en facilitaire dienst de handen uit de mouwen en namen verzorgende taken op zich. Secretaresse Isabel Verhart werd ingezet op de afdeling waar dementerende bewoners wonen: “Ik heb  nog nooit iemand naar bed gebracht, maar het gaat vanzelf als je ervoor staat, heel bijzonder om op zo’n  moment iets te kunnen betekenen”. Zelfs de voorzitter van de Raad van Toezicht, Jeroen van der Meer, kwam rechtstreeks van de tennisbaan om te vragen om hij nog een handje kon helpen.
Hoofd Bedrijfshulpverlening Adrie Rijnsburger was  snel ter plaatse om de leiding te nemen en de taken te coƶrdineren. Hij kijkt terug op een goed verlopen avond en ziet het als een oefening voor het geval er echt nood aan de man is. Chapeau voor alle medewerkers, vrijwilligers en cliĆ«nten van Groot Hoogwaak.  Er was sprake van een grote saamhorigheid, waarin iedereen op elkaar kon rekenen.