Nieuws 

Groot Hoogwaak heeft de HKZ-audit 2018, een extern onderzoek waarbij gekeken wordt naar het functioneren van de interne organisatie, met vlag en wimpel gehaald.
Niet omdat alles op orde is, want we hebben nog een hele weg te gaan. We kregen een heel groot compliment omdat we met z’n allen dezelfde kant op bewegen. Het klopt waar we mee bezig zijn. De organisatie is zich bewust van de risico’s, heeft visie en werkt als een eenheid. En dat laatste is de belangrijkste voorwaarde om oplossingen te vinden.

Met Waardering, Aandacht en Deelname voor en van iedereen. Daar zijn we trots op!


 

De aanhoudende werkdruk in de zorg, het tekort aan personeel, een gedwongen focus op administratieve verantwoording en hoog verzuim leiden af van waar het om gaat in de ouderenzorg: kwaliteit van leven. Het is tijd voor een duurzame verandering die cliënten én medewerkers ten goede komt. Werkplezier en leefplezier, daar gaat het om. Ook hier in Noordwijk.

Het woon- en zorgcentrum Groot Hoogwaak in Noordwijk aan Zee start in september met een meerjarenprogramma dat gebaseerd is op de pedagogische uitgangspunten van Maria Montessori*, ondersteunt met ‘serious gaming’. Het programma wordt aangevuld met kennis over persoons- en functiegerichte zorg en mindfulness. De training is ontwikkeld door onderzoekspsycholoog Eva van der Ploeg, in samenwerking met opdrachtgever Marc Vieten, bestuurder van Groot Hoogwaak, en de Blue Ocean Company die het online leerplatform gaat inrichten.

Eva van der Ploeg, wonend op Bali, is opgeleid als onderzoeker en sociaal psycholoog en daarna afgedwaald naar het medische veld. In het verpleeghuis vond zij haar (werk)thuis. Marc Vieten, is sinds december 2017 directeur-bestuurder van Groot Hoogwaak. Hij heeft jaren in het onderwijs gewerkt en zocht naar een antwoord om de vraagstukken in de ouderenzorg aan de basis vast te pakken. Daarbij kwam hij in het buitenland ‘Montessori en dementie’ tegen. Van der Ploeg en hij ontwikkelden een plan. Bovendien wilde hij een eigentijdse leervorm inzetten die ook past bij jongere generaties. De Blue Ocean Company is gespecialiseerd in breinleren en (online) gamification: leren met digitale spelelementen. “In de kern gaat het er om dat we met voldoende gemotiveerde medewerkers, onze cliënten de juiste omgeving en passende materialen bieden waardoor hun leven zo lang mogelijk betekenisvol blijft”, aldus Vieten.

Het programma kreeg de naam WAD op basis van drie sleutelbegrippen van Van der Ploeg: Waardering, Aandacht en Deelname. Van der Ploeg: “Een basisbehoefte voor ieder mens is dat ze dagelijks betekenis ervaren. Denk aan betekenisvolle activiteiten of een bepaalde rol of taak. Als mensen intensieve zorg nodig hebben, is het onze taak om ook die basisbehoefte in ogenschouw te nemen. Dit kunnen we doen door met aandacht en waardering mensen te benaderen. Het klinkt voor de hand liggend en dat is het ook. Helaas vergeten we vaak door drukte of stress of de waan van de dag om even stil te staan bij wat de ander, of zelfs wijzelf, eigenlijk nodig hebben.”

Vieten wil de drie sleutelbegrippen ook als basis voor zijn personeelsbeleid. Er moet samenhang zijn tussen wat we voor de cliënt doen en ons personeelsbeleid. Hij denkt dat de WAD-training gekoppeld aan het online leerplatform een keerpunt wordt voor de ouderenzorg. “We beginnen klein en het zal wel even duren voor het in de haarvaten van onze cultuur zit”, zegt Vieten. “Het levert uiteindelijk wel een optimale cliënttevredenheid en intrinsiek gemotiveerde medewerkers.”
 
* Maria Montessori overleed in 1952 en ligt begraven in Noordwijk.

 

Een avond over dementie met Heleen van Royen
 
 
Op donderdag 20 september is Heleen van Royen te gast in de Bibliotheek in Noordwijk tijdens ‘een avond over dementie’. De Bibliotheek Bollenstreek en Noordwijk Dementievriendelijk organiseren deze avond om met elkaar in gesprek te gaan over dementie. Heleen van Royen maakte met de documentaire 'Het Doet Zo Zeer' een indringend en tegelijkertijd zeer ontroerend portret van haar moeder bij wie beginnende dementie was vastgesteld. De schrijfster is deze avond te gast en leidt de film in en zal na afloop vragen van het publiek beantwoorden.
 
Kaarten voor deze avond kosten 3 euro per persoon en zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl en in de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek.
 
Documentaire ‘Het Doet Zo Zeer’
In de film ‘Het Doet Zo Zeer’ volgt Heleen van Royen gedurende een periode van ruim een jaar haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed. 
 
Informatiemarkt
ActiVite, DBO (DrieBondenOverleg), Groot Hoogwaak en Welzijn Noordwijk zijn deze avond aanwezig op een informatiemarkt. Bezoekers kunnen bij hen terecht voor tips en informatie.
 
Bibliotheek Bollenstreek en Noordwijk Dementievriendelijk
De Bibliotheek Bollenstreek en Noordwijk Dementievriendelijk organiseren samen deze avond. In een dementievriendelijke gemeente werken gemeente, organisaties, Alzheimerafdelingen en vrijwilligers samen om te zorgen dat mensen met allerlei soorten geheugenproblemen, zoals dementie, gewoon mee kunnen blijven doen in de samenleving. Op deze manier kunnen ze hun leven blijven leiden zoals ze dat al deden en geaccepteerd worden door hun omgeving.
 
De initiatiefgroep Noordwijk Dementievriendelijk bestaat uit: ActiVite, Thuiszorg Marente en Jeroen, DBO (DrieBondenOverleg), Groot Hoogwaak en Welzijn Noordwijk. Zij worden ondersteund door Grand Hotel Huis ter Duin en de gemeente Noordwijk. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Ondernemersfonds Noordwijk.
 
 
Datum          donderdag 20 september
Tijd              van 19.30 uur tot 22.00 uur
Locatie          Bibliotheek in Noordwijk, Akkerwinde 1 A, 2201 MC Noordwijk
Kaarten        Een toegangskaart kost € 3,00 per persoon en de kaarten zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl of in de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek.
 


 

Op dinsdag 3 juli is de zomereditie van het magazine Welzijn Leef gepresenteerd. 
Klik hier voor onze bijdrage. 


 

Afgelopen week vond de tiende editie van de rolstoelavond3daagse van Groot Hoogwaak plaats. Op dinsdag 12 juni vertrokken, vroeg in de avond, ruim 45 cliënten van Groot Hoogwaak, de meesten in een rolstoel, voor een route door het oude Zeedorp. Ze werden begeleid door een even groot aantal familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Onderweg genoten de wandelaars van de oude en voor velen vertrouwde straatjes en huizen in Noordwijk. Onderweg werd ook nog een quiz opgelost.
 


 

Op maandag 11 juni is de renovatie van het Zorgcentrum gestart. De heer Roosen, een van onze cliënten, heeft samen met directeur-bestuurder, Marc Vieten, het officiële startsein gegeven voor de renovatie. Aansluitend heeft Marc een korte toelichting gegeven op de plannen. 

Naar verwachting duurt de renovatie 1 jaar. Volgend jaar rond deze tijd hopen wij op een feestelijke wijze het vernieuwde pand te openen. 
 

Koffie schenken is veel meer dan een kop koffie inschenken. Er wordt door de cliënten naar je komst uitgekeken. Niet zozeer naar het kopje koffie, maar juist naar het praatje wat er bij komt. Wil je ook graag iets voor een ander betekenen? Op dit moment zijn wij hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor koffie schenken in het Zorgcentrum. Je bent doordeweeks, in het weekend maar ook als invalkracht meer dan welkom. Als vrijwilliger maak je het verschil voor ouderen!

 
Heb je vragen? Of wil je je direct aanmelden?
Neem dan contact op met Marlies van der Vring, Teammanager welzijn en vrijwilligers. Zij maakt graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Telefoonnummer:071-3688888.
 
Voor een compleet overzicht van onze vrijwilligersvacatures kan je terecht op onze website www.groothoogwaak.nl
 


Paaskadootjes | 28-3-2018

 

Vandaag hebben de kinderen van de Daltonschool Klaverweide de cliënten en medewerkers verrast met mooie zelfgemaakte Paaskadootjes. Dank jullie wel! Fijne Paasdagen.


 

 
Normaliter bent u natuurlijk van harte welkom tijdens de open dag in de Week van Zorg en Welzijn. Dit jaar is er echter iets bijzonders: Groot Hoogwaak gaat RENOVEREN!
Het zorghuis krijgt een nieuw jasje. Het restaurant wordt grondig aangepakt en de gangen op de begane grond en de 1e en 2e etage worden volledig gerenoveerd. Er komen op elke etage nieuwe huiskamers, nieuwe kleuren, ander meubilair en verlichting. De deuren van alle appartementen zullen worden vervangen. Kortom: Groot Hoogwaak wordt helemaal opgefrist!
Volgend jaar om deze tijd is alles af en kunt u ons vernieuwde restaurant en de rest van het gebouw komen bekijken!
 


 

Op zaterdag 24 maart vanaf 14.30 uur is er een Rad van Fortuin in ‘De Duinpan’. Bij elke ronde worden er 100 loten verkocht en zijn er 10 leuke prijzen te winnen. De loten kosten €1,00 per stuk. Vanaf 14.00 uur is de zaal open. Ook kunt u deze middag genieten van overheerlijke Oud Hollandse poffertjes. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Stichting Vrienden van Groot Hoogwaak. Deze Stichting sponsort aanschaffen die het verblijf voor de bewoners in Groot Hoogwaak nog aangenamer maken. U bent van harte welkom!


 

In december viel Groot Hoogwaak op de jaarlijkse vrijwilligersavond in Noordwijk in de prijzen. We ontvingen de organisatie-initiatiefprijs voor de rolstoelwandelclub. Vrijwilligers van deze rolstoelwandelclub trakteren cliënten wekelijks op een heerlijke wandeling in de buitenlucht. Wat zou deze wandelclub zonder zijn mooie vrijwillige begeleiders? Taart was dus zeker op zijn plaats. Vrijwilligers BEDANKT!


 

Op donderdag 14 december was de jaarlijkse kerstborrel voor vrijwilligers en medewerkers. Als dank voor hun inzet ontvingen ze een goedgevuld kerstpakket.

Foto-1.jpg
Foto-2.jpgFoto-3.jpg
Foto-4.jpg


 

Afgelopen week is de winter-editie van het Magazine Leef gepresenteerd. Klik hier voor het artikel over Groot Hoogwaak.
Wilt u ook chauffeur worden? Neem dan contact op met Marlies van der Vring, tel.nr. 071 -368 88 88. Of kijk op onze website voor meer informatie over de vrijwilligersvacatures:
Vrijwilligerswerk bij Groot Hoogwaak

Word-ook-chauffeur-vrijwilliger.jpg
 

Dinsdagavond vond in de Muze de jaarlijkse uitreiking van de vrijwilligersprijzen plaats. Vrijwilligers van Groot Hoogwaak werden comleet verrast want ook zij vielen in de prijzen.
Met de rolstoelwandelclub ontvingen zij de initiatiefprijs.
De rolstoelwandelclub bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die wekelijks op vrijdagmiddag met cliënten in rolstoelen op pad gaan om een frisse neus te halen.

Ook zin om wekelijks als begeleider mee te wandelen? Meld je dan aan bij Marlies van der Vring, tel.nr. 071 - 368 88 88.

IMG_0166.JPG


Kerstsfeer in huis | 13-12-2017

 

Vrijwilligers, medewerkers en veel kinderen die vrij waren vanwege staking op de basisschool hebben geholpen om Groot Hoogwaak in kerstsfeer om te toveren.

Kerstversiering-1.jpg Kerstversiering-2.jpg
Kerstversiering-3.jpg Kerstversiering-4.jpg


 

Op 23 november was het dan zover. Mw. Oliemans-Plug is deze dag 100 jaar geworden. Alle cliënten zijn getrakteerd op een heerlijk gebakje met daarop een foto van de jarige.
Marc Vieten, directeur-bestuurder, feliciteerde haar namens Groot Hoogwaak met een mooie bos rozen. De Burgemeester kwam ook langs voor felicitaties namens Gemeente Noordwijk. 

DSC_8402-kopie-(2).JPG


 

 Afgelopen zaterdag vond volgens traditie de jaarlijkse boekenmarkt van Groot Hoogwaak plaats. In grote getalen  kwamen bezoekers af op de tweedehandsboekenverkoop. Maar ook voor de kramen met  zelfgemaakte kerstkaarten, sieraden, legpuzzels, cd’s en planten was veel interesse. Voor iedereen was er wel wat te vinden en dat tegen zeer schappelijke prijzen. Op het terras  vonden de zelfgemaakte poffertjes en erwtensoep gretig aftrek. De gehele dag werden loten verkocht en aan het eind van de middag was de prijsuitreiking. Al met al kan teruggekeken worden op een gezellige  marktdag die  na afloop ook nog eens werd bekroond met een fantastische  geldopbrengst. De opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van Groot Hoogwaak  die er voor zorgt dat deze gelden  ten goede zullen komen aan het welzijn  van de cliënten van Groot Hoogwaak!
 


 

De gehele maand november kunt u in Restaurant 'De Duinpan' terecht voor een heerlijk 2 FOR 1 menu!

Fazant paté met gestoofde appel
***
Herten stoofschotel met romige aardappelpuree en rode kool...
***
Soep van rood fruit met vanille ijs

Prijs € 16,00
Van maandag t/m vrijdag; reserveren is verplicht en kan tot uiterlijk 16.00 uur op dezelfde dag.

2-for-1-november.jpg 

 Zaterdag 11 november wordt in de recreanette van Groot Hoogwaak van  11.00 tot 15.30 uur de jaarlijkse boekenmarkt gehouden. Er is een groot aantal tweedehands boeken te koop. Ook zijn er zelfgemaakte kerstkaarten en natuurlijk ontbreken de sieraden, legpuzzels, spelletjes en cd’s niet. Dit jaar is er ook een bloemen- en plantenkraam.
Er is een loterij waarmee prachtige prijzen te winnen zijn. Op het terras kunt u genieten van koffie, thee, limonade, zelfgemaakte erwtensoep en de bekende Hoogwaakpoffertjes.
 
De opbrengst van de verkoop gaat naar de Stichting Vrienden van Groot Hoogwaak. Deze Stichting sponsort aanschaffen die het verblijf voor de bewoners in Groot Hoogwaak nog aangenamer maken. Je bent van harte welkom.


 

De Raad van Toezicht van de Woon- en zorgstichting
Groot Hoogwaak in Noordwijk heeft per 15 november 2017
Marc Vieten benoemd als bestuurder van beide stichtingen. Marc is geen onbekende in Noordwijk: op dit moment is hij bestuurder van Zorghotel De Kim in Noordwijk.

Marc volgt Hans van Fulpen op die precies 1 jaar bestuurder is geweest. Als kleine organisatie heeft Groot Hoogwaak de ambitie om in Noordwijk verder te werken aan haar missie:
We helpen Noordwijkers om met elkaar tevreden oud te worden.  Die koers is belegd met zorginhoudelijke en bouwplannen die met de nieuwe bestuurder nu tot uitvoering kunnen worden gebracht.


 

Zaterdag 7 oktober van 12.00 - 17.00 uur is Groot Hoogwaak aanwezig op de Informatiemarkt 50+ in de Oude Jeroenskerk. Voor alle bezoekers hebben we een leuke attentie. Kom jij ook? 

Eerstejaars-studenten van studentenvereniging LANX uit Amsterdam hebben dinsdag 22 augustus, als onderdeel van hun ontgroeningsprogramma, rolstoelen en rollators voor de cliënten van Groot Hoogwaak schoongemaakt.
’s Middags zijn de studenten en cliënten met blinkend materieel op pad gegaan voor een heerlijke wandeling door Noordwijk.
Het leverde behalve brandschone rolstoelen en rollators vooral een paar heerlijke uurtjes op met ontspannen contacten tussen jong en iets minder jong.


Avond-3-daagse 2017 | 19-6-2017

 

Een grote pluim en veel dank voor ieders inzet!
Op 13, 14 en 15 juni vond de Avond-3-daagse plaats. Een groot aantal cliënten uit het zorgcentrum, van de afdeling Kleinschalig Wonen, van het terrein en uit het dorp genoten van 3 mooie wandelingen. Drie avonden zijn we met elkaar op pad geweest, in gemoedelijke sfeer en dit jaar met een heerlijk avondzonnetje. Wat was dat fijn! Om dit neer te kunnen zetten is er veel werk verzet; zichtbaar maar ook minder zichtbaar. Het was vooraf nog wel even spannend of er voldoende 'duwers' zouden zijn. Het is uiteraard de wens om juist deze avonden iedere cliënt die mee wil ook daadwerkelijk mee te kunnen nemen.


 

Op dinsdag 13 juni was de presentatie van het magazine Leef! van Welzijn Noordwijk.
Klik hier voor het artikel van Groot Hoogwaak 'Werken bij Groot Hoogwaak, het voelt als thuis'.


 

Wethouder Marie José Fles heeft op 31 mei het Zorgpact Noordwijk ondertekend samen met vertegenwoordigers van bewoners en organisaties van wonen, zorg en welzijn.
Het samenwerkingsverband Zorgpact Noordwijk stelt zich ten doel om gezamenlijk ontwikkelingen te bespreken, samenwerking te bevorderen, uitvoering te geven aan beleid en informatie uit te wisselen op de raakvlakken tussen wonen, zorg en welzijn. 

Op zaterdag 22 april heeft de schilderclub van Groot Hoogwaak officieel haar schilderijententoonstelling geopend. In een kort woordje blikte Joke Dekker, begeleidster en drijvende kracht achter de schilderclub, terug naar het ontstaan van de schilderclub zo’n 12 ½ jaar geleden. Tot op de dag van vandaag betekent de Schilderclub nog steeds een wekelijks terugkerend moment van gezamenlijk plezier en hobby-beleving voor de deelnemers.


 

Op maandag 3 april is het vernieuwde Schepnet gepresenteerd. Het 'covermodel' mevrouw Verhoeven kreeg het eerste exemplaar uitgereikt door Hans van Fulpen, directeur-bestuurder.


 

Vanwege haar 25 jarig jubileum als vrijwilligster bij Groot Hoogwaak is mevrouw  Jo van der Niet bij aanvang van “haar bingomiddag”  verrast met een fleurige  bos bloemen.


 

Het is 45 geleden dat er ten behoeve van de nieuwbouw van Groot Hoogwaak een nieuwe stichting is opgericht. Het huidige gebouw bestaat dus 45 jaar en daar zullen we komende maanden aandacht aan gaan besteden. Maar onze geschiedenis gaat veel verder terug, wel  400jaar!


 

Kom op de koffie bij Groot Hoogwaak. Bezoekers van de Open Dag kunnen kennis maken met alle facetten van de dienstverlening van het Woon- Zorgcentrum: wonen, welzijn en (thuis)zorg.
 


 

 


 

Op dinsdag 29 november was de presentatie van de wintereditie van WSN Leef.
Groot Hoogwaak staat er deze keer in met twee artikelen: 'Meals on Wheels' en 'Groot Hoogwaak staat voor goede zorg, nu en in de toekomst'.
Klik hier voor de artikelen.


 

Mania Hoogendoorn,  Directeur- bestuurder  van Groot Hoogwaak beëindigt per 1 januari  2017 haar functie, na een dienstverband van zestien jaar.


 

Op zaterdag 12 november van 11.00 uur tot 15.30 uur wordt de jaarlijkse boekenmarkt van Groot Hoogwaak gehouden.


 

De gehele maand november in Restaurant De Duinpan van Groot Hoogwaak: 2FOR1, samen culinair genieten voor de prijs van één!
Klik hier voor het menu.


 

Afgelopen donderdagavond viel de stroom uit in diverse delen in Noordwijk aan Zee. Dus ook in Groot Hoogwaak, waar veel ouderen wonen die hulp nodig hebben, met name in de avond.


 

Het afgelopen jaar hebben 10 medewerkers van Groot Hoogwaak de opleiding tot Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV) gevolgd. 


 

Lid worden van een studentenvereniging betekent: een ontgroening! Een week lang ergens in de buurt van Rijpwetering logeren: zonder telefoon en zonder horloge. De leden van de Amsterdamse studentenvereniging Lanx werden er op uit gestuurd om te werken of kennis te maken met vrijwilligerswerk. Dit laatste werd georganiseerd door Stichting Present Bollenstreek.


 

In de maand juni 2016 is er een cliënttevredenheidsonderzoek (mini CTO) uitgevoerd op de thema’s (uitvoering van de) Zorg, Eigen Regie, Personeel en Bereikbaarheid. Het mini CTO is uitgezet onder de cliënten die zowel intra- en extramurale zorg ontvangen in het kader van zowel de WLZ als de ZVW. We hebben ons als doel gesteld om in 2016, gemiddeld, minimaal een 7,0 te behalen en een 7,5 in 2017.


 

Het duo Klein Bestek speelt op zaterdagmiddag 30 juli aanstaande melodische jazz standards en bossa nova’s in woon- en zorgcentrum Groot Hoogwaak te Noordwijk.


 

Op 11 juni verzorgde de commissie SEIN in samenwerking met de gemeente Noordwijk een feestmiddag voor de cliënten van Groot Hoogwaak. Dit alles in het kader van de viering van 150 jaar badplaats. Een mijlpaal waarbij Noordwijk met tal van activiteiten dit jaar stilstaat.


 

Afgelopen week heeft Groot Hoogwaak voor de 8e keer een avondrolstoel-wandeldriedaagse georganiseerd. Drie avonden gingen zo’n 35 cliënten vergezeld door vrijwilligers en familieleden in Noordwijk op stap.


 


NOORDWIJK - Het Noordwijkse woonzorgcentrum Groot Hoogwaak zet de ’hulp bij huishouden’ met ingang van 1 januari stop. Voor zo’n 70 medewerkers en 240 cliënten heeft dit grote gevolgen. De directeur van de zorginstelling Mania Hoogendoorn overlegt met diverse aanbieders om een zo soepel mogelijke overgang van personeel en hulpbehoevenden te realiseren.


 


Op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, grondlegster van de verpleegkunde, is het de Internationale Dag van de Verpleging.
Bij Groot Hoogwaak wordt op deze dag de rode loper uitgelegd en is er koffie en gebak voor alle medewerkers en cliënten.


 


Op zaterdag 23 april is er een themamiddag 'Hollandse molens'. Nederland is wereldwijd bekend door zijn molens, maar wat weet u er eigenlijk van?


Zorgkaart Nederland | 4-4-2016

 


Hoe tevreden zijn onze cliënten over de zorg van Groot Hoogwaak? U kunt dit laten weten op Zorgkaart Nederland.
Klik hier voor de website van Zorgkaart Nederland.


 

Op zaterdag 9 april aanstaande is er weer een Rad van Fortuin in het restaurant van Woon- en Zorgcentrum Groot Hoogwaak. 

Op dinsdag 15 maart jl. was de presentatie van het magazine WSN Leef! editie voorjaar 2016.
Klik hier voor het artikel over Groot Hoogwaak


 

Kom op de koffie bij Groot Hoogwaak. Bezoekers van de Open Dag kunnen kennis maken met alle facetten van de dienstverlening van het Woon- Zorgcentrum: wonen, welzijn en (thuis)zorg.
 


 

In Groot Hoogwaak is de inzet van vrijwilligers niet meer weg te denken. Zij vormen een belangrijke aanvulling op de professionele zorg en zijn van enorme waarde voor het gevoel van welbevinden van interne cliënten maar ook ouderen uit Noordwijk. De waardering voor hun inzet is dan ook erg groot.


 

Afgelopen woensdag was het een drukte van belang in Groot Hoogwaak en werd de keuken tijdelijk overgenomen door pannenkoekenbakkende Lions.  Op 9 maart wordt deze keukenbrigade verwelkomd in woonzorgcentrum Jeroen.


 

De Lionsclub Noordwijk organiseert op woensdag 10 februari samen met woonzorgcentrum Groot Hoogwaak een diner met opbrengst voor Voedselbank Noordwijk. Dit jaar is de opbrengst specifiek voor het inkopen van verse groenten en fruit bij een lokale groenteboer.


 

Traditioneel organiseerde Woon- Zorgcentrum Groot Hoogwaak op de eerste echte werkdag in het nieuwe jaar zijn bijeenkomst voor bewoners, medewerkers, vrijwilligers en betrokkenen uit de buurt en de politiek. Daaraan gaven velen gevolg, want het was mudjevol in Restaurant de Duinpan. De aanwezigen genoten van koffie/thee met gebak. Van de gelegenheid elkaar een voorspoedig 2016 te wensen, werd volop gebruik gemaakt.


 

Zaterdag 14 november is het weer zover! In de recreanette van Groot Hoogwaak wordt van 11.00 uur tot 16.00 uur de jaarlijkse boekenmarkt gehouden. Er is voor elk wat wils. Een groot aantal tweedehands boeken worden u voor een zacht prijsje aangeboden.


 

De decembermaand staat weer bol van activiteiten. Klik hier voor het feestboekje.


 

Tijdens een zeer geanimeerde receptie in restaurant ‘De Duinpan’ nam Piet Barnhoorn op vrijdag 16 oktober afscheid als voorzitter van de Raad van Toezicht van Woon-zorgcentrum Groot Hoogwaak.
Halverwege de bijeenkomst was er een officieel intermezzo dat begon met een welkomstwoord van directeur Mania Hoogendoorn, waarin ze Piet Barnhoorn lof toezwaaide, vooral als ontwikkelaar van een visie om voorbereid te zijn op de toename van het aantal ouderen met een zorgbehoefte.


 

Afgelopen vrijdag, 2 oktober, stond in het teken van de Nationale dag voor de ouderen. Dit initiatief is tot stand gekomen, omdat de aandacht voor elkaar, thuis en in een zorginstelling, komende jaren nog belangrijker zal worden. De groep van eenzame ouderen is onvoorstelbaar groot. Met de toenemende vergrijzing neemt ook de eenzaamheid onder ouderen toe.


 

Groot Hoogwaak wil Wonen, Zorg en Welzijn bieden aan de huidige Noordwijkers, maar ook voor degenen die dit in de toekomst nodig hebben. Daarom zijn we al langer bezig met het plan “Groot Hoogwaak 2020”. 


 

Op een regenachtige dag, worden 12 medewerkers van Beljon + Westerterp welkom geheten door Mania Hoogendoorn (directeur-bestuurder) en Marlies van der Vring (Coördinator  Welzijn & Vrijwilligers) van Groot Hoogwaak. Onder het genot van een kopje koffie en een koekje worden zij voorgesteld aan de andere vrijwilligers van de dag, hierna te noemen de echte HELDEN.


 

Deze middag vertelt Dineke Kistemaker van de Vereniging voor Natuur & Vogelbescherming Noordwijk u aan de hand van beeld en geluid niet alleen hoe vogels in ons land overwinteren, maar ook alles over de vogeltrek.


 


De zevende editie van de rolstoelavond3daagse van Groot Hoogwaak was wederom een groot succes.
Op dinsdag 17 juni, vroeg in de avond, vertrokken ruim 40 cliënten van Groot Hoogwaak, begeleid door familieleden, medewerkers en vrijwilligers, voor een tocht door het oude Zeedorp.


 

Met veel trots heeft Groot Hoogwaak vorige week de vernieuwde keuken geopend!
Groot Hoogwaak wil graag de ouderen in Noordwijk blijven voorzien van een heerlijke gezonde maaltijd. Om dit te kunnen realiseren is er in de keuken een nieuw kookeiland geplaatst. Met dit nieuwe kookeiland onderstreept Groot Hoogwaak het belang van een ‘eigen’ keuken.


 

Op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, grondlegster van de verpleegkunde, is het de Internationale Dag van de Verpleging.
Ook bij Groot Hoogwaak is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de zorg voor de cliënten.


 

Jeroen van  der Meer (42) is m.i.v. 1 april j.l . de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Woon- Zorgcentrum Groot Hoogwaak. Van der Meer nam deze functie al enige maanden waar.


 

Op zaterdagmiddag 9 mei is er in de recreanette van Woon- zorgcentrum Groot Hoogwaak een themamiddag met als titel ‘Vliegen toen, vliegen nu’.


 

Woensdagmiddag 25 maart kwamen leden van de Lions Club Noordwijk pannenkoeken bakken voor de cliënten van Groot Hoogwaak.
Onder leiding van kok Patrick werd er om twee uur gestart met het bakken van zo'n 250 pannenkoeken, een hele klus omdat de leden van de Lions Club niet zo vaak in een keuken staan!


 

Met een gezellig samenzijn  in ‘De Duinpan’, het restaurant van Groot Hoogwaak werd  op zaterdag 21 maart het inspraakproces rond de uitbreidingsplannen van Groot Hoogwaak afgesloten.


 

Afgelopen zaterdag 21 maart brachten veel geïnteresseerden een bezoek aan Groot Hoogwaak tijdens de Landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn.
Directeur Mania Hoogendoorn en haar team enthousiaste professionals informeerden de geïnteresseerden over wonen, welzijn, zorg en thuiszorg  van Groot Hoogwaak. 


 

Zaterdag 21 maart Open Dag bij Groot Hoogwaak:
Een kijkje in het hart van de zorg

Klik hier voor de flyer.
 
Zaterdag 21 maart zet Groot Hoogwaak de deuren wagenwijd open!
Bezoekers van de Open Dag kunnen dan kennis maken met alle facetten van de dienstverlening van het Woon- Zorgcentrum: wonen, welzijn, zorg en thuiszorg.
 
Groot Hoogwaak presenteert zich jaarlijks tijdens de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn aan belangstellenden met hun uitgebreide zorg- en serviceprogramma.
Zo is er is informatie over:
  • Zorg en diensten van Groot Hoogwaak
  • Nieuw: Particulier aanbod
  • ‘Groot Hoogwaak 2020’: nieuwbouw en verbouw
  • Werken en vrijwilligerswerk bij Groot Hoogwaak
  • Lokaal Loket gemeente Noordwijk
  • Steunpunt Mantelzorg Noordwijk
  • Stichting Vrienden van Groot Hoogwaak


 

Groot Hoogwaak wil graag extra service bieden aan alle senioren uit Noordwijk. Daarom is Restaurant De Duinpan op maandag-, dinsdag- en donderdagavond kunt u genieten van een heerlijk 3-gangen dagmenu. Deze wordt elke avond vers voor u gekookt in onze eigen keuken. Dit menu, waarbij uit elke gang minimaal 2 keuzes gemaakt kunnen worden, wordt geserveerd met een stokbrood en kruidenboter vooraf en een lekker kopje koffie toe. De kosten bedragen € 10,00 per maaltijd. Ook als u bijvoorbeeld alleen een hoofdgerecht of een broodje wil eten, bent u bij ons aan het juiste adres.
 


 


De Stuurgroep Groot Hoogwaak 2020 is  positief over  het eindadvies van de Klankbordgroep, een commissie die omwonenden en bewoners van het complex vertegenwoordigt. Ook de wijze waarop de samenwerking met de klankbordgroep heeft gefunctioneerd stemt Groot Hoogwaak positief.


 


Op zaterdag 14 maart aanstaande is er weer een Rad van Fortuin in het restaurant van Woon- en Zorgcentrum Groot Hoogwaak.
Bij elke ronde worden er 100 loten verkocht en zijn er 10 leuke prijzen te winnen.  De loten kosten €1,00 per stuk. De eerste draai van het rad zal om 14.30 uur plaatsvinden. Vanaf 14.00 uur is de zaal open.
Ook kunt u deze middag genieten van de welbekende Groot Hoogwaakpoffertjes. Wanneer u binnenstapt komen de overheerlijke bakgeuren u al tegemoet.
De opbrengst van de verkoop gaat naar de Stichting Vrienden van Groot Hoogwaak. Deze Stichting sponsort aanschaffen die het verblijf voor de bewoners in Groot Hoogwaak nog aangenamer maken.
U bent van harte welkom om deze middag samen met ons mee te komen maken.


 

Dominee Ellis Ezinga verruilt in maart de protestantse gemeente in Noordwijk voor een PKN-gemeente in Leiden.  Afgelopen vrijdag nam zij al afscheid van haar ‘gemeente’ op Groot Hoogwaak. Twaalfenhalf jaar was zij één van geestelijke verzorgers op het Woon- Zorgcentrum en in die tijd heeft ze heel veel relaties opgebouwd. Dat was te merken aan de grote opkomst voor haar afscheidsdienst in de grote recreatieruimte. Er moesten zelfs nog stoelen worden bijgezet.


 

Kleur in de tuinen zorgt voor een glimlach. Afgelopen week heeft onze hovenier Diane Kimman de bollen geplant, welke Groot Hoogwaak cadeau heeft gekregen van Wijkvereniging WAP. In het voorjaar staat het terrein er weer kleurig bij!


 

Ook dit jaar zijn de clienten van Groot Hoogwaak uitgenodigd voor het Kerstconcert verzorgd door Grand Hotel Huis ter Duin.
De clienten zijn fantastisch ontvangen en hebben genoten van prachtige optredens van Ben Cramer en het Amsterdams Volkskoor.
Hartelijk dank aan firma Jonker voor het taxivervoer en natuurlijk aan Huis ter Duin voor de gastvrije ontvangst.


 

Op vrijdag 5 december is Sinterklaas op bezoek geweest bij de cliënten van Groot Hoogwaak.


 

De decembermaand staat weer bol van activiteiten. Altijd een bijzondere maand, die we met en voor elkaar in goede sfeer willen beleven. In het Feestboekje 2014 treft u een overzicht aan van alle activiteiten die in Groot Hoogwaak georganiseerd worden.

Klik hier voor het Feestboekje 2014.


 

Sint hoorde het afgelopen jaar in Spanje over een duofiets bij Groot Hoogwaak en dat mensen daarmee hele leuke tochten maken. Ondanks zijn hoge leeftijd staat de Sint altijd open voor nieuwe dingen dus dat wilde hij ook wel een keer meemaken. Het is weer eens wat anders dan altijd op de rug van zijn trouwe viervoeter zitten.


Gaat u met ons mee?  | 13-11-2014

 

Zoals bekend organiseert Groot Hoogwaak veel  verschillende activiteiten voor haar cliënten, o.a. de busuitjes met de Groot Hoogwaak rolstoelbus. Deze uitjes zijn beschikbaar voor alle cliënten van Groot Hoogwaak . Dus ook voor cliënten van ThuisSuppport. 


 

Uit eten met uw (klein-)kinderen. Dat kan! Senioren uit Noordwijk kunnen woensdagmiddag 19 november  aanstaande samen met hun (klein-)kinderen heerlijke Oud Hollandse erwtensoep  komen eten in restaurant ‘De Duinpan’ in Groot Hoogwaak.


 

De gehele opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van Groot Hoogwaak!
 
Zaterdag 8 november is het weer zover! In de recreanette van Groot Hoogwaak wordt dan van 11.00 uur tot 16.00 uur de jaarlijkse boekenmarkt gehouden. Er is voor elk wat wils.


 

Aan de rand van de duinen in Noordwijk aan Zee ligt het terrein van Groot Hoogwaak. De organisatie startte ruim 40 jaar geleden als traditioneel bejaardenhuis met een portefeuille bestaande uit 80% zorg, 15% welzijn en 5% wonen.

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig en zorg en ondersteuning door professionals richt zich meer op de groep die het echt nodig heeft.  Daarom ziet de instelling zich genoodzaakt haar productenportfolio aan te passen. De inzet is groeien naar een gelijkwaardige mix van zorg, welzijn en wonen. 

De voorspellende waarde van gevoelsleeftijd voor actief gedrag. ‘Een mens is net zo oud als hij zich voelt’ wordt vaak gezegd. Maar is dat wel zo?
Noordwijker Jordi Caspers, werkzaam als teamleider facilitaire dienst bij Groot Hoogwaak, deed onderzoek naar de voorspellende rol van de gevoelsleeftijd op externe stimulerende prikkels en drang om dingen te ontdekken.
 


 

De Klankbordgroep Groot Hoogwaak 2020 vergaderde in de tweede week van september onder voorzitterschap van Arthur Eijs voor de derde keer. In de vorige vergadering hadden de pijnpunten van omwonenden en de cliëntenraad centraal gestaan; nu werd vooral aandacht besteed aan de zienswijze van Groot Hoogwaak en aan de opstelling van de gemeente.


 

Op de landelijke Dag van de Mantelzorg staan de mantelzorgers centraal. Het doel van deze dag is stil te staan bij het vele werk dat mantelzorgers verzetten en deze inzet specifiek te waarderen. Op vele plaatsen in het land worden er activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers.


 

Op 3 oktober vierden cliënten van Groot Hoogwaak de Nationale Ouderendag. Traditioneel wordt hier in Groot Hoogwaak altijd aandacht aan besteed. Dit jaar werden de ouderen ook vanuit het Nationale Ouderenfonds, afdeling Noordwijk, getrakteerd op een feestelijke ochtend.


 

Elke 2e en 4e zaterdag van de maand is er in restaurant ‘De Duinpan’ een leuke activiteit. Hierbij kunt u denken aan een optreden van een muziekgroep, een koor of een complete fanfare. Voor veel cliënten is het iets om naar uit te kijken. 


 

De INNOVatie Zorg*Award is bedoeld om ideeën voor zorgvernieuwing met elkaar te delen en mogelijk te maken. Juist op de werkvloer ontstaan vaak hele praktische ideeën die kunnen leiden tot grote winst voor de zorgverlening. Het zijn deze ideeën die Care to Care wilt belonen. En omdat wij van mening zijn dat er volop ideeën aanwezig zijn binnen onze organisatie hebben wij ons opgegeven. Wij denken dat jij en je collega’s het beste weten wat er speelt op de werkvloer en hoe en waar verbetering doorgevoerd kan worden. Dus heb jij een idee hoe de zorgverlening eenvoudig verbeterd kan worden, stuur dan je idee in. Dit mogen ook ideeën zijn die al bij jou op de werkvloer in gebruik zijn genomen.


 

Ouderen uit Noordwijk hebben woensdag 24 september samen met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen pannenkoeken kunnen eten in restaurant  "De Duinpan" in Groot Hoogwaak!  En daar werd dankbaar gebruik van gemaakt; het was een waar pannenkoekenfeest. Het restaurant zat vol: jong en oud zat door elkaar en genoot van de ongedwongen sfeer en het gezellige samenzijn.


 

Uit eten met uw kleinkinderen? Dat kan! Senioren uit Noordwijk kunnen op woensdagmiddag 24 september aanstaande samen met hun kleinkinderen onbeperkt pannenkoeken eten in restaurant  "De Duinpan" in Groot Hoogwaak!


De duofiets | 25-7-2014

 

De verbaasde blikken toen ik kwam aanrijden bij Groot Hoogwaak, afgelopen voorjaar, zie ik nog voor me. Een fiets kent iedereen, een tandem ook, maar een fiets waarbij je naast elkaar zit, dat is toch wel heel apart. Toch bestaat de duofiets al zo’n 20 jaar maar pas de laatste tijd zie je hem vaker in het verkeer. Dat past in een trend waarbij fietsen in allerlei soorten, maten en uitvoeringen op de weg verschijnen. Maar nog steeds kijken mensen om als de duofiets voorbij komt en dan vooral de buitenlanders. Die begrijpen er helemaal niets van.


 

Dinsdag 24 juni vond op initiatief van Gemeente Noordwijk en in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Welzorg  een scootmobiel instructie plaats bij woon-zorgcentrum Groot Hoogwaak.


 

Voor alweer de 6e keer ging op dinsdag 3 juni de jaarlijkse rolstoelavonddriedaagse van start. Bij elkaar ging het om een stoet van ruim 100 man, waaronder zo’n 50 deelnemers in  rolstoel. Uiteraard was ook de bezemwagen weer van de partij.


 

Op woensdag 11 juni biedt Groot Hoogwaak alle 55-plussers de mogelijkheid om van een heerlijk BBQ menu te genieten.


Een keune middag! | 23-5-2014

 

Het woordje ‘keun’ zorgt bij niet Noordwijkers altijd voor gefronste wenkbrauwen. Waar heeft hij of zij het over? Maar de echte Noortukker vat met dit ene woordje alle superlatieven van leuk, gezellig, gaaf, (‘vet cool’ voor de jeugd…) samen. Als iemand zegt dat het keun is geweest, dan weet de ander dat hij iets unieks heeft gemist…


Dag van de Verpleging | 12-5-2014

 

Op maandag 12 mei hebben we de Dag van de Verpleging gevierd. De medewerkers die in de periode juni 2013 tot mei 2014 hun jubileum vierden werden extra in het zonnetje gezet. Alle medewerkers hebben als dank voor hun inzet een tasje met een mooie bidon ontvangen.


 

Op zaterdag 22 maart aanstaande is er weer een Rad van Fortuin in het restaurant van Woon- en Zorgcentrum Groot Hoogwaak.


 

Afgelopen dinsdag werd in Zorgcentrum Groot Hoogwaak door bewoners de Elfstedentocht 'gereden'. Daarvoor was een enerverend parcours uitgezet waarbij de deelnemers bij alle elf steden een opdracht moesten uitvoeren of een vraag beantwoorden. Iedereen deed enthousiast mee en de sfeer zat er goed in.


 

Op 5 februari 2014 geeft Consulent Mantelzorg, Wendy Clason het startsein voor de website mantelzorgnoordwijk.nl. Steunpunt Mantelzorg Noordwijk is verheugd de volledig nieuwe website te presenteren, die voor alle mantelzorgers en stakeholders van Noordwijk bedoeld is. Steunpunt Mantelzorg Noordwijk is een servicepunt voor mantelzorgers, verzorgd door Groot Hoogwaak in opdracht van de gemeente Noordwijk.


 

Steunpunt Mantelzorg Noordwijk organiseert op dinsdag 17 december van 14.00 uur tot 16.00 uur een kerstworkshop om de decembermaand in kerststijl af te sluiten. Tijdens deze workshop krijgt u naast de mogelijkheid om een mooi kerststukje te maken, de gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, ervaringen met elkaar uit te wisselen.


Kerstmenu's | 7-11-2013

  

Zaterdag 9 november aanstaande is het weer zover! In de recreanette van Groot Hoogwaak wordt dan van 11.00 uur tot 16.00 uur de jaarlijkse boekenmarkt gehouden. Er is voor elk wat wils. Een groot aantal tweedehands boeken, ook kinderboeken, worden u voor een zacht prijsje aangeboden. Ook zijn er zelfgemaakte kerstkaarten te koop, de handwerkkraam is aanwezig met prachtig werk en waar u vele leuke presentjes voor de komende feestdagen kunt kopen. Natuurlijk ontbreken de sieraden, sjaals, hoeden, vele legpuzzels en cd's ook dit keer niet.


 

Steunpunt Mantelzorg Noordwijk organiseert op 17 oktober aanstaande een informatieve avond rond het thema "Mantelzorg en Fiscale informatie" voor alle Noordwijkse mantelzorgers.


 

Op de dag van de mantelzorg staan de mantelzorgers centraal. Het doel van deze dag is stil te staan bij het vele werk dat zij verzetten en deze inzet specifiek te waarderen. Op vele plaatsen in ons land worden activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers.


 

Steunpunt Mantelzorg Noordwijk organiseert op 19 september a.s. een bijeenkomst over het onderwerp, "hoe combineer ik mijn baan/mijn werk met mijn mantelzorg". Mevrouw M. Woessner van de Stichting Werk en Mantelzorg geeft voorlichting over mogelijkheden die deze combinatie kunnen verlichten. Informatie richt zich op bestaande regelingen waar een werkende mantelzorger een beroep op kan doen.


 

Op 23 juli aanstaande organiseert het Steunpunt Mantelzorg Noordwijk een historische rondwandeling door de oude kern van Noordwijk Binnen voor mantelzorgers uit Noordwijk.


 

Voor de brochure over 'Groot Hoogwaak 2020', klik hier